top of page

Beslissingen


En dan is het alweer de tweede week van de kerstvakantie. De week waarin wij met het Emma Thuis Team afgesproken hebben knopen door te hakken. Beslissingen over allerlei zaken hebben wij al genomen in ons hoofd en met elkaar besproken. Maar deze week zullen we ze moeten delen, zodat ze vastgelegd kunnen worden en voor alle betrokkenen duidelijk zijn.

We hebben al veel samen besproken en wat is het fijn te merken dat het fundament van onze relatie, na al die intensieve jaren, nog steeds onaangetast is en stevig staat. Qua medische zaken zitten we volledig op één lijn. Op uitvoeringszaken soms iets minder, maar geven elkaar daarin volledig de ruimte.

Praktische zaken als de rouwkaart, de afscheidsdienst, de kist en de begrafenis zijn al de revue gepasseerd. Het geeft rust dat we hier gezamenlijk over na hebben kunnen denken en ieder zijn eigen ‘ding’ erin kwijt kan. Een lieve oom heeft al een schets, van het plaatje wat we willen op de rouwkaart, gemaakt.

Deze week moeten we een beslissing nemen over school. School waar Lotte zoveel plezier aan beleefde, waar ze zo graag heen ging. Maar ook school, die ons zoveel kopzorgen bezorgde doordat zij maar niet wilden zien wat complexe zorg echt inhoudt.

Beslissingen over onderzoeken, opnames en handelingen. Het individuele zorgplan palliatieve zorg voor Lotte was net gereed toen de huidige ellende begon. Een plan waarin men nog uitging van geleidelijke achteruitgang… Het is nu een achterhaald plan.

Ons wereldje is deze weken heel klein. We proberen om en om wat te ondernemen met de jongens, want hun wereld draait door. En zij hebben tenslotte kerstvakantie.

Ondertussen houden we ons vast aan het lievelingsliedje van Lotte; ‘alles komt goed’ van Ernst&Bobbie. Want als wij ergens vertrouwen in hebben, is het dat het goed komt met ons als gezin.


Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page